Visserijloods

Haven 6B, 9976 VN Lauwersoog

Als de vissers aanwezig zijn, bent u vrij om even binnen te lopen. Ze zijn altijd in voor het beantwoorden van vragen of demonstreren van werkzaamheden.

De loods is ingericht als veldstation: Een plaats waar vissers, onderzoekers en natuurbeheerders elkaar heel praktisch in het werk ontmoeten. Een van de containers is verbouwd tot natte ruimte, een snijlokaal voor visonderzoek. Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) neemt deel; het is de noordelijke uitvalsbasis van een samenwerking tussen de hogeschool en de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging (NEV). Door de samenwerking met Stichting Geïntegreerde Visserij kunnen studenten en onderzoekers samen met vissers de Waddenzee op voor onderzoek. Vissers van de Kust werken er aan hun netten voor monitoring. Het station is uitvalsbasis voor de vissers die monitoring uitvoeren en de vangst wordt er geteld. Uiteindelijk gaat het om de ontmoeting, elkaar zien en spreken in het werk. En daarbij zijn stagiairs en gasten ook welkom.

Daarnaast is de Visserijloods een prachtige plek voor vergaderingen en kleinschalige bedrijfsuitjes. Met uitzicht over de visserijhaven, de sluis en het Wad. De inrichting is basic, maar comfortabel. Binnen staat een pelletkachel en buiten kunt u heerlijk beschut in de zon zitten op de overdekte veranda.

Als u meer wilt weten over de Visserijloods en de mogelijkheden die deze locatie biedt, kunt u contact opnemen met:
Stichting Geïntegreerde Visserij
M: 06 517 09 101
E-mail: info@geintegreerdevisserij.nl