Waddenloods

Haven 6B, 9976 VN Lauwersoog

Als de vissers of beheerders aanwezig zijn, bent u vrij om even binnen te lopen. Ze zijn altijd in voor het beantwoorden van vragen of demonstreren van werkzaamheden.

De loods is ingericht als werkplaats voor visserij & Waddenbeheer. Een plaats waar vissers, onderzoekers en Waddenbeheerders elkaar heel praktisch in het werk ontmoeten. De werkplaats is een initiatief van de Stichting Geïntegreerde Visserij in samenwerking met Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat.

Een van de containers is verbouwd tot natte ruimte, een snijlokaal voor visonderzoek. Het is de noordelijke uitvalsbasis van een samenwerking tussen de hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) en de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging (NEV).

Het station is uitvalsbasis voor de vissers van de Kust die monitoring uitvoeren en de vangst wordt er geteld. Vaak gaan studenten en onderzoekers met ons mee. De vissers werken er aan hun netten voor monitoring. Uiteindelijk gaat het om de ontmoeting, elkaar zien en spreken in het werk. En daarbij zijn stagiairs en gasten ook welkom.

Daarnaast is de Waddenloods een prachtige plek voor vergaderingen en kleinschalige bedrijfsuitjes. Met uitzicht over de visserijhaven, de sluis en het Wad. De inrichting is basic, maar comfortabel. Binnen staat een pelletkachel en buiten kunt u heerlijk beschut in de zon zitten op de overdekte veranda.

Als u meer wilt weten over de Waddenloodsloods en de mogelijkheden die deze locatie biedt, kunt u contact opnemen met:
Stichting Geïntegreerde Visserij
M: 06 517 09 101
E-mail: info@geintegreerdevisserij.nl